1. plass

COMMERCIAL

The leak check

Norrøna og WAL

1. plass

NON-PROFIT

Ser du hvem som drukner?

Redningsselskapet og JCP

Digital Creative Competition 2022

Digital Creative Competition (DCC) er over for denne gang. Det er med stor glede at vi fikk inn hele 58 bidrag, og gjennomførte vårt første DCC Awards noen sinne!

Vi ønsker å si tusen takk til alle som har vært med på å gjøre årets utgave av DCC til en suksess. Tusen takk til vår dyktige jury Therese Becke, Einar Karlsen, Jannicke Josefsson-Ruud, Ricardo Cuilenheim, Christian Bernt, Alexander Gjersøe, Maria Aas-Eng, Elisabeth Thune for å ha gjort en kjempejobb både bak kulissene og på scenen

Og sist men ikke minst en stor, stor takk for alle som har sendt inn sine kreative idéer. Vi håper dere gleder dere like mye som oss til Digital Creative Competition 2023!

1. plass COMMERCIAL

The leak check – WAL for Norrøna

Klesmerket Norrøna vil vise at det er forskjell på god og dårlig kvalitet på klær, når det kommer til å holde på varmen. Deres idé er å gi forbipasserende en “leak check” ved bruk av termisk kamera og DOOH. Her vil publikum ha muligheten til å se for seg selv hvor godt klærne deres holder på varmen.

Ord fra juryen: Denne ideen var en soleklar vinner hos samtlige i juryen. Svært kreativ og bruk av teknologi som vi tror aldri er gjort før (i hvert fall her til lands før), samtidig som løsningen er gjennomførbar.

1. plass NON-PROFIT

Ser du hvem som drukner? – JCP for Redningsselskapet

Redningsselskapet fører månedlig statistikk over drukninger i Norge, og skal bidra til treffsikre og mer målrettede forebyggende tiltak. Ett av disse forebyggende tiltakene er å informere publikum om hvordan du gjenkjenner en drukningsulykke. For drukning er ikke som på film. En drukningsulykke skjer stille og ofte uten at andre legger merke til det. Dette skal vi illustrere ved å ta i bruk Ocean’s DeepScreenTM teknikk.

Ord fra juryen: I år var det ikke bare en svært stor økning i innsendelser, men kvaliteten på innsendelsene var også i en helt annen liga enn i fjor. Det er tydelig at bidragsyterne har lagt mye innsats i å finne gode og effektive løsninger som kan utnytte mediekanalen på en sterk måte.

2. plass COMMMERCIAL

Velkommen kontroll – Try OPT for IKEA

Ord fra juryen: En samstemt jury falt umiddelbart for dette arbeidet fra IKEA. Ideen er like smart som den er tydelig, og den inviterer til interaksjon mellom skjerm og forbipasserende.
Ved å plasser en IKEA-stue inn i Deepscreen-skjermen og et kontrollpanel på utsiden, kan folk styre lys og lyd inne på stua og utforske hvilke muligheter som finnes med IKEA sine smarthjemløsninger. Rett og slett inspirerende og moro.

2. plass NON-PROFIT

The power of you – Anorak for Amnesty

Ord fra juryen: Juryen ble svært imponert over hvordan smart bruk av teknologi og innovasjon innen DOOH kan bidra til å virkelig forsterke en viktig historie og bidra til å gjøre de emosjonelle presentasjonsegenskapene betydelig sterkere. Matchen mellom kommunikasjonsoppgave, mediekanal/plassering og teknologi er helt utmerket, og det er ingen tvil om at dette er noe som vil kunne bidra til å både inspirere flere til å se potensialet i DOOH, så vel som å motivere publikum til å bidra i en viktig kamp.

3. plass COMMERCIAL

Live to play another day – Try OPT for Sweet Protection

Ord fra juryen: Dette er en ide som treffer planken i forhold til relevans samt at den treffer veldig godt på hva Sweet Protection ønsker å stå for som merkevare. Smart bruk av format, data og teknologi gjør dette til en verdig topp 3 i årets konkurranse.

3. plass NON-PROFIT

GiBlod.no – McCann Oslo for Røde Kors

Ord fra juryen: Ideen setter fingeren på et velkjent samfunnsproblem på en innovativ og ny måte. Selv om idéen oppleves som enkel utnytter den egenskapene som ligger i mediekanalen nær sagt optimalt. Løsningen blir oppsiktsvekkende og sterk gjennom bruken av blod som visuell fremstilling av problemet.

Juryleder Therese Becke – Administrerende direktør, POL

Ricardo Cuilenheim – Strategidirektør, RED dentsu X

Maria Aas-Eng – CEO, Lava Oslo

Jannicke Josefsson-Ruud – Leder Konsept, Maverix

Einar Karlsen – Business Development Director, Publicis Media

Alexander Gjersøe – Kreativ Leder, Ring2

Christian Bernt – Rådgiver og parter, WAL

Elisabeth Thune – Markedssjef, Oslo Bussterminal

Contact

If you have any questions or need more information, please contact us and we will be happy to help you!

It is possible to plan a brainstorm or a meeting to explore the possibilities together with our team members.

Reach out at: sina.petersen@oceanoutdoor.no


© 2023 - Ocean Norway