Nyhetsbrevet denne uken gi innsikt i status fra Ocean, OOH for Ukraina, et dypdykk i valg av mediemiks, foliering for obos og museumsbesøk.

Abonner gjerne på nyhetsbrevet ved å skrive inn mailadressen din i feltet nederst, så har du nyhetsbrevet rett i innboksen din til morgenkaffen hver fredag!

Medie-Norge sammen for Ukraina

Vipps og Dentsu har samlet medie-Norge rundt en innsamlingskampanje for å hjelpe Ukraina. Tanken bak tiltaket er at det skal være enklere for folk å donere, da Vipps har laget et unikt Vipps-nummer for de seks største hjelpeorganisasjonene, Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og Unicef.

Kampanjen er å se på en rekke mediekanaler, blant annet gjennom våre digitale flater på Oslo Bussterminal, kjøpesentre og parkeringshus. Les mer om kampanjen her.

Vi oppfordrer alle til å være med å støtte Ukraina ved å Vippse valgfritt beløp til 2170.

DOOH + mobil = økt effekt!

I den overnevnte kampanjen til Vipps blir annonsen, med samme budskap og utforming, vist på tvers av en rekke mediekanaler, noe som uten tvil er en effektiv måte å sikre optimal dekning og frekvens. Derimot er det ikke alle som er så heldige at de får annonseplass pro bono, eller har budsjetter til en kampanje av dette kaliberet. Da er det godt vi har forskning som kan veilede oss til riktig valg av mediemiks!

Visste du for eksempel at digital utendørsannonsering og mobil går hånd i hånd?

Gjennom Neuroscience forskning gjennomført i UK vet vi at OOH skaper en primingeffekt som øker effektiviteten av påfølgende reklame. Dette resultatet er spesielt sterkt hvis utendørsreklamen er digital, og den påfølgende annonsen er sett på mobil. Dette forklares blant annet gjennom kongruenseffekten, da begge annonsene blir sett på digitalt skjerm, og ofte i samme miljø:

“We call this the congruence effect because it demonstrates for the first time the importance of environment and the power of “brainstate” on people’s responses to advertising.” – Heather Andrew, CEO for Neuro-Insight (UK)

Fordelene vi ser av å kombinere utendørs med mobil, kommer ikke bare i form av at det primer forbrukeren. Alle har med seg mobilen når de går rundt i bybildet, og OOH kan enkelt og effektivt brukes som et hjelpemiddel til kjøp, gjennom enkle metoder som QR-koder, call to action for søk, eller annen aktivering som involverer mobil. Gjennom Digital OOH kan dette også forsterkes ytterligere gjennom tilpasset reklame basert på live data, tid på døgnet etc.

Noen av disse mulighetene i synergi med mobil understrekes også av en studie gjennomført av anerkjente Peter Field. Han finner også at OOH som en del av mediemiksen øker effekten av andre kanaler generelt, men at det i tillegg øker søk på nett med hele 54%!

PS: Visste du at utendørsreklame er klart en av de minst irriterende kanalene?

“Sammenlignet med andre kanaler er irritasjonen på utendørs lav. Utendørsreklame er en kanal som bygger nokså høy dekning, spesielt i urbane områder. I løpet av en dag når man 37 % av befolkningen, 69 % på en uke og 82 % på en måned. Det tar altså relativt kort tid å bygge opp en nokså høy dekning i befolkningen, noe som også betyr at det raskt kan lede til høy frekvens.” – Reklameanalysen, gjennomført av Mindshare

Ukens kampanje

Ukens kampanje kommer fra OBOS! I tillegg til å være synlig i bybildet i hele Oslo, har de benyttet seg av foliering på en kreativ måte.

OBOS opplyser om utvidede muligheter for kjøp av bolig, og utnytter gulvet inne i heiser for å tydeliggjøre akkurat hvor stor en kvadratmeter er, og ikke minst hvor stor del av lommeboka den koster per i dag.

Helgetips

Usikker på hva du skal gjøre denne helgen? Det er meldt sol i Oslo, og vi anbefaler en tur langs bryggekanten etterfulgt av et museumsbesøk!

Astrup Fearnley museet viser nå utstillingen INFORMATION (today), en gruppeutstilling med en rekke kjente kunstnere, og deres blikk på dagens uendelige strøm av informasjon og data, og dens innvirkning på hverdagen.